Our mission is to ensure the generation of accurate and precise findings.

GET UPDATE

Please enter subscribe form shortcode

Eğitimde Oyun Etkinlikleri Eğitimi

Oyun terapileri modelleri içerisinde en sık başvurulan modellerden biri olan “Çocuk merkezli oyun terapisi” Virginia Axline tarafından geliştirilmiş ve bu terapi modelinin güvenirliliği-geçerliliği, uzun dönem çalışmalar sonucu kanıtlanmıştır.

İnsan gelişimin en temel ve en etkili kısımlarından biri çocukluk dönemidir. Çocuklar dünyayı biz yetişkinlerden farklı kodlarla anlar ve yorumlarlar.

Çocuklar için en önemli ifade yollarından biri oyunlar ve oyuncaklara atfettikleri değerlerdir. Bu değerler her çocuk için özgün ve farklıdır. Oyun Terapisi çocukları anlamak, onların yaşadıkları sorunları keşfetmek ve bunları çözebilmek için gözle görülür ilerlemeler sağlayan etkili bir terapi yöntemidir. Çocukların da içinde bulundukları koşullardan en az yetişkinler kadar etkilendikleri göz önüne alındığında, aileler tarafından sıkça tercih edilen bir terapi yöntemi olmuştur.

Çocukların taşınmalar, aile içindeki anlaşmazlıklar, maddi sorunlar, evlat edinme süreçleri, okul ve arkadaş ortamındaki uyum sorunları, uyku sorunu, sevdiği bir büyüğünü kaybetmek, şiddet görmek ya da bedeniyle ilgili duyduğu kaygılardan kaynaklı ve bunlara benzer birçok sorun, oyun terapileri aracılığıyla çözülebilmektedir. Bir uzman,

Her çocukta özgün olan oyun yöntemleri ile çocuğun kendini ifade etmesini sağlayabilir,

Sorununu tespit edebilir,

Sağlıklı bir iletişim kurmasını sağlayabilir ve

Çocuğun gelişimine engel olabilecek her türlü sıkıntının çözümüne doğru zaman içerisinde yol alabilir.

E-Kurs Merkezi aracılığıyla siz de Oyun Terapisi eğitimi konusunda bilgi edinebilir, gerekli eğitim sürecini tamamladığınız takdirde alacağınız sertifika aracılığıyla Oyun Terapisi hizmeti sunabilirsiniz. Günümüzde sıkça tercih edilen terapi yöntemlerinden biri olan Oyun Terapisi’ni uzman ve deneyimli kadrosu ile E-Kurs Merkezi sertifikasıyla güvenilir bir biçimde verebilirsiniz.

Kimler Katılabilir?

Doktorlar,

Sağlıkçılar,

Psikologlar,

Psikolojik Danışmanlar,

Aile Danışmanları,

Pedagoglar,

Çocuk Gelişim Uzmanları,

Özel Eğitim Uzmanları,

Sosyal Hizmet Uzmanları,

Dil ve Konuşma Uzmanları,

Rehber Öğretmenler,

Sınıf Öğretmenleri,

Okul Öncesi Mezunları,

Branş Öğretmenleri,

Sosyoloji,

Felsefe,

Kendini bu alanda geliştirmek isteyenler,

Kreşte çalışan personel ve bu bölümlerde lisans eğitimi gören 3 ve 4. sınıf öğrencileri,

Konuya ilgi duyan ebeveynler katılabilir.

Eğitimde Oyun Etkinlikleri Eğitiminin Faydaları

Çocuk merkezli oyun terapisi, çocukların çeşitli uyum ve beceri sorunları başta olmak üzere, klinik tablolara denk gelen olguların iyileşmesinde de rol oynar. Çocuk merkezli oyun terapisi, çocukların doğuştan getirdiği potansiyellere inanır ve bunların ortaya çıkmasını sağlar. Çocukların dayanıklılıklarına, iyileşmelerine, büyümelerine ve gelişmelerine vurgu yapar.Çocuk merkezli oyun terapisi, 2 ile 12 yaş arasındaki çocukların “çocukluk çağı depresyonu, alt kaçırma (enkoprezis) ve alt ıslatma (enürezis), kaygı bozuklukları, travma, boşanma, ihmal, cinsel-duygusal ve fiziksel istismar, yeme ve uyku bozuklukları…” gibi durumlarda, duygusal ve davranışsal problemleri anlamayı ve başa çıkmayı sağlayarak ortaya çıkmış problemlere alternatif çözümler sunar.