Sanat terapisi sözle ifade edilemeyen korku, kaygı ve birçok duyguyu sembollerle, imajlarla, çizimle, renklerle, maske, kukla, duvar resimleri gibi tekniklerle dışa vurulmasını sağlar. Ayrıca hareket, dans, senaryolaştırma, canlandırma gibi bedenin enstrüman olarak kullanılması da dışavurumcu sanat terapisinin faydalandığı tekniklerdir. Sanat terapisi eğitimi almak için B oğaziçi Kampüs Akademi doğru tercih.
İster bireysel ister grupla olsun sanat terapisi teknikleri ile birey kendisi hakkında derin farkındalıklara ulaşır.
Sanat terapisinin içinde, müzik terapi, drama terapi, şiir terapi, bibliyo terapi, drama terapi, heykel terapi, resim terapi gibi bir çok sanatın dalından faydalanıyor olacağız.
Sanat terapisi öncelikle sorunun farkına varılması ve sonraki aşamada sorunun dışavurumunu sağlar.
Çocuklardan yetişkinlere kadar tüm yaş gruplarında pozitif sonuçlar doğuran bir yöntemdir.
Sanat uzun zamandır insanların kendini ifade etmesi için önemli araçlardan biri olagelmiştir. Sanat yoluyla iyileşmek ve sağalmak insanların bilinçli ya da bilinçsiz olarak uzun süredir kullandığı bir yöntemdir. Canımız sıkılınca sevdiğimiz bir şarkıyı açmak, bir film izlemek, bir şeyler karalamak, hatta hayallere dalmak bile sanatın terapötik kullanımına örnek olarak verilebilir.
Ancak sanat terapisinin bunlardan farkı, bir sanat terapisti aracılıyla, sorunun kaynağına yönelik ve çözüme odaklı bir süreç içermesidir. Sanat terapisi, kişinin ilgi, beceri ve yaratıcıklarına uygun, öznel ve özgün bir programla ilerleyerek beynin her iki tarafını da koordineli bir şekilde kullanmayı mümkün kılan bir terapi yöntemidir.
Sanat terapisi danışanın eline bir fırça bir boya tutuşturmak değildir, kişinin gelişimi, ilgileri, bu konuda öne sürülmüş psikolojik teoriler ve rehberlik metotları eşliğinde kişiyi anlamayı ve ona kendi iç dünyasının projeksiyonu ile yardımcı olmayı hedefler.
Kurumumuzda Sanat Terapisi konusunda uzmanlaşmış kişilerce Sanat Terapisi Eğitimi verilmektedir. Bu konuda ilgili olan kişilere, Boğaziçi Kampüs Akademi ayrıcalığı ve yetkinliği ile teori ve pratik içerikli bir eğitim verilmekte, temel dinamiklerin anlaşılması sağlanmakta ve yöntem konusunda ön açıcı bilgiler verilmektedir. Siz de bu eğitim sürecini tamamlayıp başarılı olduğunuz takdirde alacağınız Sanat Terapisi Sertifikası aracılığıyla insanların kendini keşfetmesine ve sorunlarının çözümünü bilimsel bir temele dayanan öznel tekniklerle bulmasına yardımcı olabilirsiniz.
Sanat Terapisi Eğitiminin Faydaları?
İçimizde yaşadığımız duyguların dışavurumunu sağlamak,
Hayal gücünü ve yaratıcılığı keşfetmek,
Özgüven arttırmak,
Yüzleşmeler yaşayabilmek,
Endişe ve korkuları yenmemizi sağlar,
Fiziksel becerilerimizi geliştirme,
İletişim yeteneklerimizi arttırmak,
Stresimizi azaltır,
Farklı bakış açıları kazandırır,
Konsantrasyonu arttırır.